Travel25 dec '12 22:44Aangepast op 26 dec '12 08:17

Nederlanders gewond bij busongeluk Suriname

Auteur: Marjan van den Berg

De bestuurder van de bus met Nederlanders die dinsdag over de kop is geslagen in Suriname reed 120 kilometer per uur op een weg waar 40 was toegestaan.

Dat zegt Bart van de Ven, een van de Nederlandse inzittenden van de bus.

"De chauffeur reed als een dwaas. Omdat hij zo hard reed, kreeg de bus een klapband," aldus de inwoner van het Brabantse Boekel, die in het Zuid-Amerikaanse land op vakantie is met zijn familie. "We zijn vier of vijf keer over de kop geslagen. Het is een wonder dat we het allemaal hebben overleefd."

Gewonden
De bus met daarin Nederlandse toeristen sloeg over de kop op de Afobakaweg ter hoogte van het dorp Marchallkreek, ten zuiden van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Een Nederlander is opgenomen in het ziekenhuis, maar verkeert volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken niet in levensgevaar. Enkele andere hebben lichte verwondingen waaronder snijwonden en kneuzingen.

Dodenweg
De Afobakaweg is een weg richting het Surinaamse binnenland en een van de belangrijkste verkeersaders in het land. De weg, die enkele jaren geleden is geasfalteerd, staat bekend als dodenweg. In 2011 vielen er volgens Surinaamse media vele tientallen dodelijke slachtoffers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen