Travel22 nov '12 11:57

BNR Travel | Goed fit naar de sneeuw

Auteur: BNR Webredactie

BNR Travel neemt je de komende weken vast mee op wintersport. Bert Romani van de Nederlandse Skivereniging weet hoe belangrijk een goede voorbereiding is.

De skivereniging kent het gepatenteerde en erkende sneeuw-fitnessprogramma Sneeuw Fit. "Wij rollen dat uit op drie verschillende manieren: in gymlokalen onder leiding van ervaren Sneeuw Fit-docenten, bij fitnesscentra en online op wintersport.nl. 

Spiergroepen
En dat is volgens Romani zeer belangrijk, omdat je bij skiën hele specifieke spiergroepen gebruikt. "Je bent continu je eigen lichaamsgewicht aan het tegenhouden met skiën en dat moet getraind worden. Die spieren zijn niet gewend om gewicht tegen te houden, we zijn meer gewend om gewicht ergens naartoe te brengen."

Klassiek voor wintersporters is de derde dag. "De dag waarbij het lichaam zich eindelijk een beetje begint aan te passen aan wat minder zuurstof in de lucht op hoogte. Bij veel mensen zien wij dat dat de dag is dat de ze in de problemen komen; ze worden moe, de coördinatie gaat achteruit, mensen vallen meer, botsen meer, dus het risico op blessures is dan gewoon groter."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen