Travel3 jan '13 15:50Aangepast op 3 jan '13 16:29

Vakantiebeurs Amsterdam: van Armenië tot Zambia

Auteur: Melvin Captein

De Vakantiebeurs Amsterdam opent dit weekend haar deuren in de Beurs van Berlage. Het evenement wil minder bekende bestemmingen op de kaart zetten bij reislustig Nederland.

De beurs wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden en heeft direct een dubbel aantal standhouders. Organisator Boudewijn Richel vertelt dat hij daar niet eens veel moeite voor heeft gedaan. "De eerste keer was een succes en de mensen binnen de branche kennen elkaar goed. Dat is dus echt mond-op-mond reclame geweest."

Tadzjikistan
In een tijd waarin een reis naar iedere bestemming ter wereld te boeken is vanuit een bureaustoel, kun je je afvragen wat de toegevoegde waarde van een fysieke beurs is. Volgens Richel is die er wel degelijk. "Als je googelt op 'safari' kom je door gesponsorde resultaten al snel uit bij dezelfde vijf ondernemingen. Op de Vakantiebeurs staan er 200. Zo kom je uit bij landen waar je anders nooit aan zou denken, zoals Turkmenistan, Tadzjikistan of de Noordpool."

Solo
Op reisgebied is een ontwikkeling gaande waarbij mensen minder vaak voor groepsreizen kiezen. Volgens Richel komt dit omdat reizen steeds beter op maat worden aangeboden. "De doelgroep is ook heel erg veranderd. Er zijn mensen met 17 of 18 dagen vakantie die naar Tibet, Mali of Ethiopië willen, en dan ook veel willen zien. Organisaties die zich op één of twee landen focussen kunnen dt bieden. Mensen gaan steeds vaker alleen of met zijn tweeën weg."

Duur of goedkoop
In tijden van crisis denken mensen goed na over hun uitgaven en dus ook hun vakantiebudget. Volgens Richel kun je een reis zo duur maken als je zelf wilt. "Alles wat op maat gemaakt wordt is wat duurder, maar je kunt enorm variëren. Je kunt een Landrover pakken of het openbaar vervoer, en een goedkoop of duur land uitkiezen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen