Travel27 aug '11 17:04

Londen heeft de beste taxi's

Auteur: Harmen Simon Teunis

De afgelopen maand was het door de rellen een grote rotzooi in Londen. Maar over de Londense taxi's niets dan goeds. Reizigers hebben de typische zwarte taxi's die in de stad rijden namelijk uitgeroepen tot de beste ter wereld. En dat voor het vierde jaar op rij.

Dat blijkt uit een onderzoek van Hotels.com naar de tevredenheid van reizigers over taxi's. Van de ruim 5.000 ondervraagden uit 23 landen vond 28 procent de taxi's in Londen het best. De tweede plaats was voor New York met 8 procent van de stemmen.

De ondervraagden moesten verschillende aspecten van een taxiritje waarderen, waaronder veiligheid, vriendelijkheid, de rijvaardigheden en kennis van de stad. In vijf van de zeven categoriën kwam Londen als beste uit de verf. Minder mooi zijn de prijzen van de taxi's in de Britse hoofdstad. Twintig procent van de ondervraagden vond de Londense taxi's het duurst.

Uit het onderzoek blijkt ook dat Argentijnen veruit de slechtste fooien geven. Ruim 34 procent van de Argentijnen gaf aan nooit een fooi te geven. Mensen uit Hong Kong zijn het gulst, ongeveer de helft van hen geeft 20 procent van de ritprijs als fooi.

De top tien van de beste taxi's ter wereld volgens de ondervraagden: 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen