Travel12 apr '12 11:49

BNR Travel | Beijing, een snoepreisje?

Auteur: Anne-Greet Haars

In Beijing bekijkt reisverslaggever Paul van der Linden de stad vanuit het MICE oogpunt: Meetings, Incentives, Congressen en Events. Is Beijing een bestemming voor een incentive, een beloningsreisje?

Verslaggever Van der Linden begint zijn Chinese trip vanaf één van de zeven wereldwonderen. "We staan hier op de grote muur, nabij Beijing gelegen", vertelt Raymon Honings van Travelmediate. "De muur is 780 kilometer lang en is één van de eerste en oudste stukken om de stad Beijing te beschermen."

Travelmediate vertegenwoordigt agenten in het buitenland, als ze een incentive, congres, event of meeting hebben. "In Azië is de cultuur en taal is zo anders dat je een goede partij moet hebben, waar je op kan bouwen."

Olympische Spelen
Na de Olympische Spelen in Beijing zijn de deuren naar de stad geopend. "We zien dat er een hoop is gebeurd. China profileert zich enorm als reisbestemming", vertelt Adriaan Deurloo (incentive-specialist van Travel & Events). Zijn bedrijf houdt zich bezig met incentives in het hogere segment. "Een jaar of drie à vier jaar geleden waren er wel veel meer mogelijkheden."

"Ook Europa heeft veel plekken waar veel leuke dingen te doen zijn die nog ontdekt moeten worden. We stoppen veel tijd in het ontdekken van deze mogelijkheden", aldus Deurloo.

Zakendoen in Beijing
"Ik ben zeven jaar vertrokken uit Nederland als stagiair naar China. Het is hier fantastisch. De magie is de oude en het nieuwe bij elkaar. Elke dag valt er wat nieuws te ontdekken", vertelt Sander van Delden, werkzaam bij het St. Regis in Beijing.

Een belangrijke tip van hem over het zakendoen in Beijing: "Veel zaken in Beijing gebeuren aan tafel, waar ook alcohol bij wordt gedronken. Je moet nooit zeggen dat je niet van bier houdt", vertelt Van Delden lachend. "Het opbouwen van relaties is belangrijk."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen