Travel30 mrt '11 15:12Aangepast op 30 mrt '11 17:14

Zeker tien Nederlanders vast in Thailand

Auteur: Marjolein Niestadt

,,Door de overstromingen zijn sommige luchthavens gesloten en ook andere vervoersmogelijkheden beperkt,’’ zegt een woordvoerder van Eurocross Assistance.

Duizenden toeristen kunnen niet weg. Onder hen zijn 10 tot 20 Nederlanders. Volgens correspondent Annelie Langerak in Bangkok zal het dodental in de regio nog stijgen. "De grote modderstromen kwamen zo snel dat mensen niet op tijd konden vluchten".
Eurocross Assistance doet niets
,,Het Thaise leger is ingezet om mensen te evacueren", aldus de hulpverlenende organisatie. Omdat er geen meldingen zijn van vermissing van Nederlandse toeristen, of noodzaak van repatriëring of medische hulp, grijpt de organisatie nog niet in.
21 doden
De overstromingen die modderlawines veroorzaken in het zuiden van Thailand duren al een week en zijn zeer ongewoon voor de tijd van het jaar. Er zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen en duizenden toeristen zitten vast in vakantieoorden, meldden de autoriteiten.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert reizigers die naar de door overstromingen getroffen gebieden gaan, mediaberichten te volgen en zich goed te informeren over de actuele ontwikkelingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen