Wereldveroveraars24 feb '15 16:21Aangepast op 24 feb '15 19:55

24 februari | Myanmar, Zuid-Afrika en AppMachine

Auteur: Lisa Spit

Myanmar wordt booming... maar Nederlandse bedrijven zijn er nog amper te vinden. En mogen buitenlanders in de toekomst nog wel grond bezitten in Zuid- Afrika?

Het Friese AppMachine komt deels in Amerikaanse handen. Het softwarebedrijf verkoopt veertig procent van zijn aandelen en krijgt daar 14 miljoen euro voor.  Met Appmachine kunnen MKB'ers hun eigen apps bouwen. Oprichter Siebrand Dijkstra is in Dubai en vertelt hoe de deal tot stand kwam.

De noodtoestand werd er onlangs afgekondigd, maar dat weerhoudt Wereldveroveraar Julius de Jong niet van een bezoek aan Myanmar.

Als het aan president Jacob Zuma ligt mogen buitenlanders in de toekomst geen land meer bezitten in Zuid-Afrika. Hierdoor zouden ook Nederlandse bedrijven in de problemen kunnen komen. Marc Habets van Organisatie en -adviesbureau OAVM legt uit hoe het precies zit.

De meeste handelsmissies leveren veel te weinig op, en daarom organiseerde Huub Ruël zijn eigen missie. De lector International Business bij Windesheim komt vanmiddag terug uit Turkije. Hoeveel deals zijn er gesloten?

En Sabine van Ditzhuijzen maakt internet commercials. Ze werkt voor Nederlandse én Argentijnse klanten. En verslaggever Karen Eshuis zocht haar op in Buenos Aires.

Doet u ook zaken over de grens? Meld u dan aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen