Wereldveroveraars2 dec '14 17:26Aangepast op 2 dec '14 19:40

Uitzending 2 december | Silicon Valley, Zuid- Afrika en Peru

Auteur: Lisa Spit

Hebben Nederlandse start-ups meer succes als ze werken vanuit Silicon Valley? En: Zuid-Amerika bestaat voor veel ondernemers alleen uit Brazilië en Colombia. Maar er is meer: Peru!

Meindert Schut
Meindert Schut

Silicon Valley staat bekend als het walhalla van innovatie. Maar is het dat ook voor Nederlanders? Moeten startende ondernemers die kant op, of is dat maar voor een enkeling de moeite waard? Arne Maas, lector aan de Rotterdam Business School zocht het uit. Het resultaat is te lezen in het nieuwe boek: 'Start me up in Silicon Valley'.

Brazilië en Colombia, dat zijn de landen waar de meeste ondernemers aan denken bij Zuid-Amerika.  Veel minder aandacht is er voor Peru. Toch ging er onlangs een handelsmissie naartoe. Michel Peperkamp van Acces Latin America en ICI Business komt al twaalf jaar in Peru. Hij vertelt wat het land Nederlandse ondernemers te bieden heeft. Nick de Ronde Bresser kwam er toevallig terecht. Hij runt het bedrijf Mipacha, een schoenenlijn die wordt geproduceerd in Peru.

Het was een afgeschreven vissersboot die de vader van Bjorn Hotland in Zuid-Afrika deed belanden. Echt een succes werd het nooit. Toch kiest zoon Bjorn nu OOK voor Zuid-Afrika. Verslaggever Karen Eshuis zoekt hem op.

Nederlandse experts zoeken een oplossing voor de kusterosie in Colombia.

En Wereldveroveraar Marc de Roo mag een Chinese miljoenenstad op de kaart zetten.

Doet u ook zaken over de grens? Meld u dan aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen