Wereldveroveraars25 nov '14 15:12Aangepast op 26 nov '14 16:17

Uitzending 25 november | Fraude in het buitenland, Georgië en Haile Gebrselassie

Auteur: Lisa Spit

Imtech, SBM Offshore, Akzo Nobel kregen er al mee te maken. Is fraude in het buitenland te voorkomen? En: Nederland haalt de banden aan met Georgië.

Meindert Schut
Meindert Schut

Steekpenningen, smeergeld, valse facturen en omkoping. Grote Nederlandse bedrijven als Imtech, SBM Offshore en Akzo Nobel kregen er al mee te maken. Maar hoe staat het met MKB-bedrijven? Moeten zij zich ook zorgen maken? Richard Franken, directeur van Hoffmann Bedrijfsrecherche, geeft tips.

Ondernemer Dirk Aleven van FoodVentures emigreert naar Georgië. Zakendoen is er eenvoudig. Het land scoort, met een vijftiende plek, goed op de jaarlijkse ranglijst van de Wereldbank. Ook de overheid haalt de banden met Georgië aan, over een paar weken vertrekt er een economische missie onder leiding van Simon Smits, directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat is gemakkelijker: het lopen van wereldrecords... of het runnen van een bedrijf? Verslaggever Karen Eshuis vraagt het Haile Gebrselassie, die in Ethiopië een zakenimperium runt.

En Wereldveroveraar Martijn Nijhuis van Roamler is net terug van een belangrijke bijeenkomst in de Ardennen...

Doet u ook zaken over de grens? Meld u dan aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen