Wereldveroveraars11 nov '14 16:58Aangepast op 11 nov '14 19:43

Uitzending 11 november | Ebola, de stap naar de VS en een stekelhuid voor schepen

Auteur: Lisa Spit

De mobiele klinieken van het Nederlandse Hospitainer zijn op weg naar Sierra Leone. En: de stap naar de VS, hoe maak je die?

Het marineschip Karel Doorman vervoert op dit moment Nederlandse mobiele klinieken en laboratoria naar Sierra Leone. Ze zijn speciaal voor de behandeling van het ebolavirus ontworpen, door het Nederlandse bedrijf Hospitainer. Te gast is algemeen directeur Rolof Mulder.

Rituals, Ketel One, Boska, La Place en Suit Supply... Steeds meer Nederlandse bedrijven trekken naar de Verenigde Staten om een bedrijf te starten of uit te breiden. Toch onderschatten veel ondernemers die stap. Nita Korsten, van Crust Young Consultants, weet precies wat ze juist wel en niet moeten doen om succes te hebben in de VS. Aanmelden voor haar evenement Building the Bridge to your American Dream kan hier.

Schepen in het Midden-Oosten en Groot Brittanië zijn al voorzien van een Nederlands stekelhuidje. Het gaat om een folie van het Amsterdamse bedrijf Micanti, dat moet voorkomen dat algen en mossels zich aan schepen hechten.  Eric Pieters, mede-eigenaar van Micanti, wil zich nu gaan richten op Azië.

Verslaggever Karen Eshuis is in Frankrijk, waar ze uitzoekt of het leven op een Frans wijn-chateau echt zo romantisch is. Ze bezoekt Michel en Erica Van den Beld, van Domaine de la Rogère.

Doet u ook zaken over de grens? Meld u dan aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:00 uur.

Gerelateerde artikelen