Wereldveroveraars16 dec '14 17:13Aangepast op 16 dec '14 19:53

Uitzending 16 december | Olijfolie, Rwanda en luiers in Bangladesh

Auteur: Lisa Spit

Olijfolie staat al bekend als vloeibaar goud en wordt volgend jaar nóg schaarser! En verdienen aan goed gevulde luiers... Kan dat?

Meindert Schut
Meindert Schut

Een liter olijfolie kost nu nog zo'n vijf euro. Maar de kans is groot dat die prijs in 2015 flink omhoog gaat. Spanje en Italië beleefden namelijk de slechtste olijfoogst in 15 jaar wordt genoemd. Rampzalig, voor olijfolieproducent Ridder Drost van Liquido d'Oro en olijfoliehandelaar Gregor Christiaans van Olijfbedrijf.

Met biologisch afbreekbare luiers geld verdienen - en dan ook nog eens voor het goede doel. De stichting Niketan wil het gaan proberen. De Dyapara, zoals de luier heet, won deze week de publieksprijs van Cordaid Social AdVenture. Bedenker Antoinette Termoshuizen is te gast.

Afrika moet meer voedsel produceren en daar kunnen Nederlandse ondernemers in de land- en tuinbouw bij helpen. Zo doet Green Point Holland International een poging in Rwanda. Verslaggever Karen Eshuis zocht het bedrijf op.

Roamler stort zich op oliebollen. Staat uw favoriete kraam al op de kaart?

En de Utrechter Ben Agterberg haalt zijn grootste order ooit binnen. Hij verkoopt zijn zand... aan Qatar. Karen Eshuis bezocht hem in augustus. Luister naar haar reportage.

Doet u ook zaken over de grens? Meld u dan aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen