Wereldveroveraars25 apr '14 13:35

Wereldveroveraars 29 april | Verkiezingsstrijd in India, architecten en kassen in China

Auteur: Lisa Spit

De verkiezingen in India zijn in volle gang en ondernemers volgen de strijd op de voet.

De verkiezingsstrijd in India zijn is in volle gang. Ruim een maand lang mogen meer dan 800 miljoen kiesgerechtigden naar de stembus. In negen rondes wordt bepaald wie de macht grijpt. Voor de ondernemers in het land is het ook een spannende tijd. Wat gaat de uitslag voor hun bedrijf betekenen?

Het Nederlandse bedrijf iVention ontwikkelt software voor laboratoria en heeft een vestiging in de stad Ahmedabad in de regio Gujarat, waar de populaire kandidaat Narendra Modi vandaan komt. Directeur Oscar Kox legt uit waarom zijn financiële man de verkiezingen goed in de gaten houdt.

Wereldveroveraar Paulien Wesselink (O My Bag) verkoopt leren tassen, die ze in India laat maken. Haar producenten vreesden dat hun jeep in beslag zou worden genomen door de lokale partij.

Volgens Ryan Tewari, fondsbeheerder van het Mahler India Fund en Europees voorzitter van de Indiase lobbyclub Gopio, gaat Narendra Modi winnen. Er is alleen een klein probleem... de kandidaat mag de Verenigde Staten en Engeland niet in.

Architectenbureaus die zich alleen op Nederland focussen hebben het de laatste jaren niet gemakkelijk. Reden genoeg om eens over de grens te kijken. Zo richt CONTEXTURE ARCHITECTS zich op China, en inmiddels speelt 90 procent van hun business zich daar af. Eigenaar en Wereldveroveraar Onno van Welzen is net terug en vertelt wat zijn bureau in de stad Tianjin doet.

En reporter Karen Eshuis bezoekt Wereldveroveraar Eelco Wolthuizen. Zijn bedrijf Metazet bouwt systemen voor de kasbouw in China en Karen mocht mee naar de voetbalvelden vol typisch Hollandse producten.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:30 uur.

 

Gerelateerde artikelen