Wereldveroveraars20 mei '14 16:31

Wereldveroveraars 20 mei | Kansen in ontwikkelingslanden

Auteur: Lisa Spit

Bedrijfsleven en ontwikkelingsorganisaties kunnen van elkaar profiteren. Maar dan moeten ze elkaar wel weten te vinden.

Een maatschappelijk probleem omzetten in een kans, daarover gaat De Partnership Verkiezing. Initiatiefnemer Chantal Inen van The Punchy Pack blikt vooruit op de vierde editie van de verkiezing.

De schoonmakers van Schiphol gaan binnenkort hun kennis inzetten in Kenia. Mireille Dingelstad is Facility Manager bij Vebego en deed mee aan de Partnership Verkiezing. Daaruit ontstond de stichting Hi-Gene. Ieder jaar sterven bijna 800.000 kinderen wereldwijd aan de gevolgen van diarree, de meeste in de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Relatief eenvoudige zaken als schoon drinkwater, hygiëne, sanitair en zeep zouden al helpen. En daar zet Vebego zich dan ook voor in.

Een melkfabriek in Afghanistan. Daar werkt Mirwais Momand van Mido Dairy hard aan op dit moment. De verkiezingen in het land maken het soms lastig. 'Ik heb het personeel laatst naar huis gestuurd. Je wil niet dat ze in onveilige situaties terechtkomen... Omkomen bij een aanslag.' Het project loopt daardoor wel de nodige vertraging op.

Het Woerdense bedrijf SBLi zet haar eerste stappen in Spanje. Oprichter Marvin Bruijstens heeft deze week afspraken met kledingketens als Zara en Mango. Het bureau ontwerpt en produceert producten waarop het logo, beeld of de boodschap of tekst van een zaak tot uiting komt. De productie vindt plaats in Thailand en Litouwen.
Marvin is één van de vijf Wereldveroveraars die we de komende maanden gaan volgen.

Doet u nou ook zaken over de grens? Meld u aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

En reporter Karen Eshuis bezoekt Wereldveroveraar Jordi Meijer, van Control Union, in Bangladesh. Ze ontmoet hem in Dhaka en gaat mee naar een potentiële klant.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen