Wereldveroveraars24 jun '14 15:06

Wereldveroveraars 24 juni | Polen, hightech en boerenverstand in China

Auteur: Lisa Spit

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn in Polen. Het imago van Nederland liep twee jaar geleden een deuk op door het Polenmeldpunt. Dit bezoek moet de banden aanhalen.

Volgens ING zal de export vanuit Nederland naar Polen eind 2015 zijn gestegen met tien procent, tot circa 10,6 miljard euro. Volgens Michel de Bruin van Eunite hebben slimme ondernemers hun kans een paar jaar geleden al gegrepen in Polen.

Chinese boeren hebben behoefte aan hightech en boerenverstand. Trioliet uit Oldenzaal biedt beide. Directeur en mede-eigenaar Robert Liet legt uit hoe hij China heeft veroverd.

De komende maanden volgen we vijf Wereldveroveraars. Deze week: Martijn Nijhuis van Roamler. Het bedrijf profiteert van de gekte rond het WK, het is namelijk benaderd door Panini!
Doet u nou ook zaken over de grens? Meld u aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

Wat moet een Nederlands reclamebureau in India...? Tjaco Walvis van They kreeg een opdracht van Delhi Airport en zag ineens meer kansen voor reclamemakers. Hij is er niet meer weggegaan en onze verslaggever Karen Eshuis zoekt hem op.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen