Wereldveroveraars17 jun '14 13:03Aangepast op 18 jun '14 15:34

Wereldveroveraars 17 juni | Irak en Nederlandse zonne-energie op de Filipijnen

Auteur: Lisa Spit

Het leek mooi: een nieuwe, opkomende markt met weinig concurrentie. Maar nu dreigt er opnieuw oorlog uit te breken in Irak. En verder: de mooiste regio van de Filipijnen gaat gebruik maken van een Nederlandse zonne-energiecentrale.

De situatie in Irak loopt steeds meer uit de hand. Het land lijkt zelfs op een nieuwe oorlog af te stevenen. Slecht nieuws voor ondernemer Sander Pielkenrood van de Pielkenrood Group, die zich sinds een paar jaar op de groeimarkt richt.

Wereldveroveraar Atem S. Ramsundersingh van WEnergy Global mag een zonne-energiecentrale neerzetten in Palawan, waarvan wordt gezegd dat het de mooiste regio van de Filipijnen is. De ondernemer woont in Singapore, maar is even in Nederland. Het project is namelijk genomineerd is voor een Erasmus Energy Business Award.

De komende maanden volgen we vijf Wereldveroveraars. Deze week: Paul van Doorn van TradeTracker. De champagne mag open bij het bedrijf. TradeTracker heeft namelijk een deal gesloten met de grootste internethandelaar in China: Alibaba!
Doet u nou ook zaken over de grens? Meld u aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

En reporter Karen Eshuis is in Peking, waar ze Martijn van Breugel bezoekt. De Nederlandse ondernemer had geen succes met de verkoop van Europese luxe-artikelen, maar geeft niet op. Hij ziet overal kansen en zoekt nu zijn heil in windenergie...

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen