Wereldveroveraars27 jun '14 14:35Aangepast op 3 jul '14 16:50

Wereldveroveraars 1 juli | Afrika, Nigeria en Litouwen

Auteur: Lisa Spit

Van hopeless naar booming. Na China, Brazilië en India heeft nu ook minister Ploumen Afrika ontdekt. De handelsmissies naar het continent wisselen elkaar in rap tempo af.

Nederlandse ondernemers lopen warm voor Afrika en daarom neemt Minister Ploumen, van Buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, hen mee naar het continent. Kenia, Mozambique, Tanzania, Zanzibar, Nigeria en Ghana stonden al op de agenda. Binnenkort volgen Zuid-Afrika en Angola. Maar liefst zeven van de tien snelst groeiende economieën ter wereld liggen in Afrika.

Organisatieadviesbureau Berenschot richt zijn pijlen al sinds 2006 op Afrika en die ervaringen leverde het boek Doing Business in Africa op. Fons de Zeeuw, senior managing consultant van Berenschot, legt uit wat er moet gebeuren om de concurrentiepositie van Nederland in Afrika te verbeteren.

Minister Ploumen bracht onlangs een bezoek aan Nigeria en Wereldveroveraar Joop van de Vinne was erbij. Van der Vinne runt het bedrijf C.A.B. Van der Vinne en is al zeven jaar actief in Nigeria. Hij is weer in Nederland en weet hoe ondernemers zich het beste op kunnen stellen in het land.

De komende maanden volgen we vijf Wereldveroveraars. Deze week: Marvin Bruijstens van SBLi, een bedrijf dat merk signs ontwerpt en produceert voor internationale retailketens, doet zaken in Litouwen. Volgens hem het best bewaarde geheim van Europa...
Doet u nou ook zaken over de grens? Meld u aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

Monique Maissan van Vision Textiles in Shanghai is één van de weinige vrouwelijke ondernemers die verslaggever Karen Eshuis trof op haar rondreis in Azië en het Midden-Oosten. Als sinds 1989 – de periode van de studentenopstand in China – doet ze zaken in het Verre Oosten.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen