Wereldveroveraars10 jun '14 18:52Aangepast op 10 jun '14 20:15

Wereldveroveraars 10 juni | Brazilië, Litouwen en Oman

Auteur: Lisa Spit

Is Brazilië nog wel zo booming? Voor veel Nederlandse ondernemers niet. Bedrijven én merken laten het land, door de vele hindernissen, links liggen.

Het WK Voetbal, de Olympische Spelen. Alle aandacht gaat de komende tijd naar Brazilië. Ook ondernemers hebben het land al een tijdje in het vizier. Toch lukt het veel van hen niet om hun business er echt van de grond te krijgen. Max Blom van MBrands International probeert de producten van het merk Mystic goedkoper het land binnen te krijgen. Na drie maanden onderzoek te hebben gedaan heeft hij een oplossing gevonden. Edwin Tuyn van Inspired Search is getrouwd met een Braziliaanse en heeft het daardoor een stuk eenvoudiger.

De komende maanden volgen we vijf Wereldveroveraars. Deze week: Marvin Bruijstens, van SBLi. Een bureau dat merk signs ontwerpt en produceert voor internationale retailketens. Marvin was vorige maand in Spanje waar hij langsging bij potentiële klanten, waaronder kledingketen Mango. De deal is nog niet rond, maar ze mogen wel laten zien wat ze kunnen. En Gemma Broekhuis van Milestone Cards richt haar pijlen op Brazilië. het blijkt niet zo gemakkelijk om een geschikte distributeur te vinden.
Doet u nou ook zaken over de grens? Meld u aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

En reporter Karen Eshuis is in de woestijn in Oman, waar ze met Wereldveroveraar Lucas van Oostrum van Aerialtronics drones verkoopt.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen