Wereldveroveraars3 jun '14 18:02Aangepast op 3 jun '14 20:15

Wereldveroveraars 3 juni | Turkije, onrust in Vietnam en het Brabant van China

Auteur: Lisa Spit

Minister Ploumen koppelt Nederlandse en Turkse ondernemers aan elkaar, wat levert dat op?

Dertig Nederlandse ondernemers beproeven hun geluk in Turkije. Minister Ploumen neemt hen mee naar Istanbul, Ankara en Gaziantep. We spreken één van de deelnemers, Marco Verhoek van Rent-All.

Atilla Aytekin van Triodor Software is blij met alle aandacht die Turkije krijgt: ''De grote bedrijven hebben het land al ontdekt, maar ook voor het MKB is er genoeg te doen."

De spanningen tussen Vietnam en China lopen steeds verder op. Investeerders trekken zich terug en Thaise en Taiwanese bedrijven overwegen te verhuizen naar Myanmar of Cambodja. Wereldveroveraar Monique Ansink van Excellent Products heeft een fabriek in Ho Chi Minhstad waar spanbanden, bagagebinders en sleepkabels worden gemaakt. Wat betekent de onrust voor haar bedrijf?

De komende maanden volgen we vijf Wereldveroveraars. Deze week: Marc de Roo van Link Design is net terug uit Beijing waar hij aan een huisstijl voor een outletcenter werkt. Link Design helpt Nederlandse bedrijven, die naar China gaan, bij het ontwikkelen van communicatiemiddelen die passen bij de Chinese markt. En doet dat ook voor Chinese bedrijven die Europa willen veroveren.
Doet u nou ook zaken over de grens? Meld u aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

En reporter Karen Eshuis is in het Brabant van China, Chengdu, waar ze  vastgoedondernemer Peter Kuppens van Maxxelli Real Estate bezoekt.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen