Wereldveroveraars22 dec '14 16:34Aangepast op 26 dec '14 20:09

Uitzending 23 december | Silicon Valley, Zuid- Afrika en Peru

Auteur: Lisa Spit

In de kerstvakantie zenden we de meest interessante en memorabele gesprekken van het afgelopen seizoen nog eens uit.

Meindert Schut
Meindert Schut

Silicon Valley staat bekend als het walhalla van innovatie. Maar is het dat ook voor Nederlanders? Moeten startende ondernemers die kant op, of is dat maar voor een enkeling de moeite waard? Arne Maas, lector aan de Rotterdam Business School zocht het uit. Het resultaat is te lezen in het nieuwe boek: 'Start me up in Silicon Valley'.

Het Nederlandse bedrijf Text to Change zet de sms in als wapen in de strijd tegen ebola in Afrika. Mede-oprichter Hajo van Beijma legt uit hoe dat werkt.

Brazilië en Colombia, dat zijn de landen waar de meeste ondernemers aan denken bij Zuid-Amerika.  Veel minder aandacht is er voor Peru. Toch ging er onlangs een handelsmissie naartoe. Michel Peperkamp van Acces Latin America en ICI Business komt al twaalf jaar in Peru. Hij vertelt wat het land Nederlandse ondernemers te bieden heeft. Nick de Ronde Bresser kwam er toevallig terecht. Hij runt het bedrijf Mipacha, een schoenenlijn die wordt geproduceerd in Peru.

Het was een afgeschreven vissersboot die de vader van Bjorn Hotland in Zuid-Afrika deed belanden. Echt een succes werd het nooit. Toch kiest zoon Bjorn nu OOK voor Zuid-Afrika. Verslaggever Karen Eshuis zoekt hem op.

Doet u ook zaken over de grens? Meld u dan aan voor het Wereldveroveraars-netwerk via: wereldveroveraars.

Dat en meer in Wereldveroveraars, iedere dinsdag om 19:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen