Werkverkenners8 feb '16 10:56

8 februari | Slechte bedrijfscultuur

Auteur: Laura Walburg

Een grapje onder collega's of pesterijen? Waar ligt de grens en hoe ga je ermee om?

In de laatste aanklacht tegen Wall Street, het boek Opening Belle van Maureen Sherry, krijgt de hoofdpersoon het nodige te verduren van haar mannelijke collega's. Zo wordt ze nageloeid als ze gaat kolven, drinkt een collega haar moedermelk op en wordt op haar pizza de salami vervangen door condooms. Het boek ligt als fictie in de winkel, maar uit gesprekken die Sherry voerde met andere vrouwen op Wall Street blijkt dat dit soort praktijken schering en inslag zijn.

Voor bedrijven is het lastig om grip te krijgen op dit soort praktijken. Collega's die gepest worden doen daar vaak niet of veel te laat hun mond over open.

In Werkverkenners kijken we naar pesten op het werk. De gevolgen die dit heeft voor werknemers en de prestaties van het bedrijf en ook hoe je een slechte bedrijfscultuur verandert.

Te gast zijn Marius Rietdijk, directeur van het Aubrey Daniels Instituut voor Behaviour Analysis, Annelies van der Velden, vertrouwenspersoon van Zorg van de Zaak en Milou van Kerkhof van Stichting pesten op de werkvloer.

We bellen met Asito, waar meer dan honderd nationaliteiten werken, hoe zorgen zij voor een goede bedrijfscultuur?

In de werktips kijkt Jigal Krant hoe je je outfit in kan zetten voor je carriere.

Luister elke maandag om 15:00 uur naar BNR Werkverkenners.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen