Werkverkenners20 jul '15 13:18Aangepast op 20 jul '15 22:14

20 juli | War for talent

Auteur: BNR Webredactie

Volgens de een zitten we er middenin, volgens de ander is de war on talent een hype onder HR managers. Maandag in BNR Werkverkenners alles over het vinden en vasthouden van de juiste talenten. Presentatie: Thomas van Zijl.

Door het herstel van de economie en de toenemende internationalisering, neemt de concurrentie op de arbeidsmarkt in de komende jaren fors toe. Neem de vergrijzing en de aankomende flexwet daarbij, en je hebt de ingrediënten voor de war on talent. KPMG kondigde de komst in 2014 al aan, terwijl Nederland keldert op de lijst van het World Economic Forum voor menselijke kapitaal.

Daar gaan we over praten met:

- Henk Volberda, bedrijfskundige en hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingbeleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

- Ralph Knegtmans, Managing partner De Vroedt & Thierry Executive Search

- Steven Meester, Vice President HR USG People.

Reportage
We gaan langs bij Jeranne Koekkoek, zij is Head of Talent Acquisition bij het snel groeiende TravelBird,  en tevens één van onze Werkverkenners. Zij zit midden in haar eigen war on talent.

Werkverkenners Update
In onze wekelijkse kijk op de handel en wandel van onze Werkverkenners vandaag aandacht voor Simone Vis, Patrick Verhulst en Egmond Borgdorff. Meer informatie over onze Werkverkenners staat hier.

Werktips
In de wekelijkse tips verzameld door Jigal Krant: Hoe blijf je aantrekkelijk voor je werkgever?

 

Luister elke maandag om 15:00 uur naar BNR Werkverkenners.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen