Werkverkenners17 aug '15 10:35Aangepast op 18 aug '15 10:01

17 augustus | China en de Nederlandse arbeidsmarkt

Auteur: BNR Webredactie

De munt devalueert, de economie verzwakt en een explosie laat China nog een keer schrikken. Welke kansen liggen er nog in China voor de Nederlandse arbeidsmarkt, als de seinen op rood lijken te staan? Dat bespreken we in Werkverkenners. Presentatie: Thomas van Zijl.

Dat doen we met de volgende gasten. Nikki Wijnands is één van onze Werkverkenners, zij studeert momenteel in Shanghai en is even in Nederland. Floor Nobels is inmiddels ruim een jaar actief als recruiter in Shenzen. En ook Joost Timmerman schuift aan, hij is directeur van Paqell - en hij gaat binnenkort mee op handelsmissie naar China.

Reportage
Hoe worden Nederlandse studenten voorbereid op de nog steeds enorme maar minder hard groeiende economie in China? Verslaggever Elfanie toe Laer gaat langs bij Chinastudies op de Universiteit van Leiden.

Werkverkenners Update
In onze wekelijkse kijk op de handel en wandel van onze Werkverkenners vandaag aandacht voor Simone Vis, Ageeth van den Heuvel en Sven Romkes. Meer informatie over onze Werkverkenners staat hier.

Werktips
In de wekelijkse tips verzameld door Jigal Krant: Hoe voorkom je een burnout?

 

Luister elke maandag om 15:00 uur naar BNR Werkverkenners.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen