Werkverkenners8 jun '15 11:15

8 juni | Demotie: overschat of noodzakelijk?

Auteur: BNR Webredactie

Personeel, HR managers en politici maken zich op voor één van de grootste arbeidsmarkt vraagstukken van dit moment: demotie. Is het een overschatte maatregel of de inconvenient truth van de arbeidsmarkt waar we allemaal mee te maken krijgen? Dat bespreken we in Werkverkenners. Presentatie: Thomas van Zijl.

Cap Gemini doorbrak het taboe erop, en inmiddels wordt het door D66 gezien als één van de grootste arbeidsmarkt-vraagstukken waar de politiek zich de komende jaren over moet buigen. Wat zijn de voors en tegens van salarisverlaging voor baanbehoud, en op welke schaal gebeurt dit al? Te gast is Stefan Sagel, Arbeidsjurist bij De Brauw Blackstone en Hoogleraar Sociaal Recht aan de Universiteit Leiden. En ook in de studio Gerard Groten, Directeur arbeidsvoorwaardenbeleid bij werkgeversorganisatie AWVN en tevens ex HR chef bij Nederlandse Spoorwegen. Telefonisch spreken we met Maurice Limmen, voorzitter van vakcentrale CNV.

Reportage
Verslaggever Elfanie toe Laer praat u bij over de laatste ontwikkelingen rond demotie.

Werkverkenners Update
In onze wekelijkse kijk op de handel en wandel van onze Werkverkenners vandaag aandacht voor Sven Romkes, Simone Vis en Valance Vos. Meer informatie over onze Werkverkenners staat hier

Werktips
In de wekelijkse tips verzameld door Jigal Krant: Hoe bescherm je je tegen de komst van robots?

 

Luister elke maandag om 15:00 uur naar BNR Werkverkenners.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen