Werkverkenners3 sep '16 15:06

Tinderend je studentenkamer bemachtigen

Auteur: Noémi Prent

Het nieuwe studiejaar is weer begonnen. Het valt tegenwoordig niet mee om een kamer in de grote steden te bemachtigen. Vanaf deze week probeert de Room-Easy app dit proces te vergemakkelijken voor studenten en verhuurders.

Foto: ANP
Foto: ANP

Samen met zijn broertje heeft Sebastiaan Smits de app bedacht. Smits is zelf zeven jaar student geweest, dus ervaringsdeskundige wat betreft het zoeken van een kamer of huisgenoot.

Hoe werkt het?
'
Het werkt hetzelfde als Tinder. Als je twee likes hebt, heb je een match', legt Smits uit. Een match kost één credit. Je mag tien keer gratis matchen. Als je na tien keer matchen nog geen kamer hebt gevonden, kan je voor vijf euro een pakket van tien credits kopen.

De verhuurder
'De woningverhuurder of huisgenootzoeker zit in een gespreid bedje', vertelt Smits. 'De kamer kan je er gratis op zetten. Jij krijgt de likes binnen en kijken of het bijvoorbeeld een leuke vent is. Je kunt ook de gemeenschappelijke vrienden van de kamerzoeker bekijken om te zien of het een leuk persoon is.'

De woningzoeker
'Als jij een kamer zoekt, ga je door de kamers heen in de app. Je liked of disliked een kamer.' Je kunt met elkaar chatten als je elkaar allebei liked. Aanvankelijk is de app gratis voor kamerzoekenden, tenzij je dus na tien matches nog niet definitief een kamer hebt bemachtigd.

Gat in de markt?
Smits denkt van wel, ondanks het bestaan van internetmogelijkheden als Facebook en Kamernet.nl. 'Mijn broer en ik vonden het nu een inefficient proces om een nieuwe huisgenoot te vinden. Je krijgt weleens 50 reacties op een kamer. Dan moet je door 50 verhaaltjes: ik hou van koken en doe graag de afwas. Met Easy-app kun je gewoon liken en matchen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen