Zakendoen12 feb '16 17:17

15 februari | Buma Cultuur, dumpprijzen en Degiro

Auteur: Andre van Arnhem

Rens de Jong doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

ANP Kippa
ANP Kippa

De Nederlandse muziek is een miljoenenindustrie en een geweldig exportproduct, maar krijgt die erkenning niet van de overheid. Dat zegt directeur Frank Helmink van Buma Cultuur, die vanavond hun prijzen uitdelen aan componisten en tekstdichters.

Dumpprijzen
De Europese industrie is het zat te moeten concurreren tegen spotgoedkope Chinese producten, die vaak zelfs gesubsidieerd worden. Vandaag protesteren ze in Brussel. Beschermen wij onze industrie wel genoeg? Advocaat Simon van Zijll hoopt dat we de Chinezen juist omarmen.

Degiro
Dankzij bodemprijzen groeit online broker Degiro uit zijn jasje. Mede-oprichter Gijs Nagel richt zijn pijlen nu op jonge beleggers.

Creatief denken
Nederland zit er vol mee: creatieve geesten die een product met een likje verf of reclameboodschap een nieuw leven in kunnen blazen. Maar je creëert er helemaal niks nieuws mee, en dus moet je je afvragen hoe creatief het is. Daarom wil Thijs Biersteker een pleidooi houden voor een nieuwe manier van creatief denken. Hij is te gast samen met filmregisseur en mede-oprichter van WeFilm Roel Welling.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen