Zakendoen11 mrt '16 18:01

14 maart | Ploumen, Airworks en Yays

Auteur: BNR Webredactie

Rens de Jong doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Aan de vooravond van het Oekraïne-referendum gaat Minister Ploumen met 29 bedrijven op handelsmissie naar Kiev. We spreken haar over de kansen van deze missie.

WeFilm
Alles draait om geld, maar niet op de werkvloer. Te gast zijn Marnix Geus, auteur van het boek 'Mensenhandel. De bevrijding van de loonslaven.' en Bas Welling van WeFilm.

Airworks
Wat hebben de Olympische Spelen, de Champions League en de wereldtournees van The Rolling Stones, Lady Gaga en Beyoncé met elkaar gemeen? Nou, de enorme opblaasbare decorstukken van Airworks reizen overal met ze mee. Het ontwerp én de productie gebeurt allemaal in Weesp met 15 werknemers.

Yays
Yays wil zakenreizigers en toeristen graag buiten het centrum houden. Het bedrijf dat drie appartementencomplexen in Amsterdam verhuurt is net terug van de handelsmissie naar Frankrijk en wil graag uitbreiden naar meer grote Europese steden.

Ambacht
Denk je aan een schoenmaker, dan denk je niet direct aan een hippe winkel. Toch heeft de Schoenmakerette onlangs de deuren geopend in Amsterdam-Noord. Marleen Dijkhof is te gast in de rubriek BNR Ambacht

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen