Zakendoen20 apr '15 17:03Aangepast op 21 apr '15 15:47

21 april | Single Spark, Tarkett en bijen

Auteur: Martje Schoemaker

Marijke Roskam doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Marijke Roskam
Marijke Roskam

Door alle slechte berichtgeving vanuit Afrika is het beeld wat we van het continent hebben niet heel florissant. Toch is het continent booming. Er wordt in sub-Sahara Afrika alleen al een economische groei van 4% verwacht en jongen ondernemers staan te trappelen. Om die op weg te helpen heeft Peter Meijer van Single Spark de Business-in-a-Box bedacht.

Tarkett
Speciaal vloerenspecialist Tarkett is op overnamepad en heeft het Nederlandse Desso net ingelijfd. Door overnames en innovatie kan Tarkett vloerbekleding en sportvloeren steeds gerichter aanbieden. Hoe ziet de vloerenmarkt eruit en richten ze zich op een volgende overname of een innovatie? President EMEA, Remco Teulings is te gast.

Bijen
De bij dreigt uit te sterven. Al jaren probeert men pesticiden te verbieden en dat lijkt nu misschien eindelijk te gaan lukken met een verbod op neonicotinoïden in Nederland. Hoe schadelijk zijn deze chemicaliën en waarom zijn ze niet al langer verboden? Is de bij nu nog te redden? We bespreken het met Tjeerd Blacquière, bijenonderzoeker aan de Universiteit Wageningen.


Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen