Zakendoen22 apr '15 17:26Aangepast op 23 apr '15 18:50

23 april | Vervelende collega's, Scaldis en SmartCabs

Auteur: Martje Schoemaker

Marijke Roskam doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Marijke Roskam
Marijke Roskam

Op de internationale dag van het boek en de auteursrechten praten we met Sander van Vlerken, uitgever bij Uitgeverij De Geus en Oscar van Gelderen van Lebowski Publishers, over de benodigde overlevingsskills van een uitgeverij.

Collega's en andere ongemakken
Je collega's vinden je dom, oncollegiaal en lui. Jij hun ook! Hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk heeft alle ergernissen van de werkvloer onderzocht en in een boek samengevat. Mét oplossingen! Want je werk wordt er beter van, en dat van je collega's ook.

Scaldis
Wereldwijd moeten er tientallen ongebruikte olieplatforms en windmolens worden afgebroken. Een mooi klusje voor het Belgische Scaldis wat dit al in Europa deed, maar door met de aanschaf van een nieuw schip dit nu over de hele wereld kan gaan doen. Managing director Marc Voorhuis is te gast.

SmartCabs
Er wordt flink bezuinigd op het openbaar vervoer op het platteland. In Overijssel rijden ter compensatie daarvan al klein gele smartcabs rond, maar die kun je nu ook in de straten van Purmerend tegenkomen. De chauffeurs zijn werkloze jongeren en de taxi bestel je online. Daar is de taxibranche wederom niet blij mee. Gaat het werken? We vragen het initiatiefnemer Hans Landman.


Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen