Zakendoen8 jan '15 17:37Aangepast op 9 jan '15 16:00

Uitzending 9 januari | Utrecht Inc, pitches en duurzame voornemens

Auteur: Martje Schoemaker

Ruud Hendriks doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Ze staan op de tweede plek van snelst groeiende knowledge based incubators ter wereld. Start-ups begeleiden en laten groeien is niet het enige waar Utrecht Inc zich op richt. De wereld gezonder en duurzamer maken is nu ook een nieuw speerpunt. Wat kunnen we allemaal nog meer uit deze incubater tegemoet zien dit jaar? We praten met managing director Roel Raatgever.

De Pitches
Start-ups met een slim idee en torenhoge ambities. Ze krijgen de kans om zich te presenteren en weten zij de investeerder in zestig seconden te overtuigen van hun ideeën? Vandaag zijn dat Marc Pieplenbosch van Sayah, een spekkoeklikeur en Erik Hamelink van Man- App, dat is een app die mensen helpt bij calamiteiten. Don Ginsel van Principe Management gaat beoordelen hoe deze start-ups zich presenteren.

Ruud Koornstra
Bijna iedere wereldleider noemt 'duurzaam' in zijn nieuwjaarsrede, maar wat gaan ze daarvan waarmaken? Uit de Edelman Trust Barometer blijkt dat wij onze bestuurders nauwelijks vertrouwen. Ziet Ruud Koornstra nog een mogelijkheid om van 2015 het omslagpunt te maken?

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen