Zakendoen7 apr '15 17:44Aangepast op 8 apr '15 15:10

8 april | AutiTalent, Simgas, Dolfinarium en Robert Bridgeman

Auteur: Martje Schoemaker

Marijke Roskam doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Marijke Roskam
Marijke Roskam

Microsoft start een campagne om meer mensen met autisme op het hoofdkantoor aan het werk te krijgen. AutiTalent verzorgt al jaren banen voor mensen met autisme in Nederland. Helpen dergelijk initiatieven en hoe gaat het met de participatiewet. We vragen het aan oprichter Paul Vermeer.

Simgas
Welke deuren opent de Postcode Lottery Green Challenge voor de finalisten? Simgas was finalist en gaat met hun biogasinstallatie na West Afrika nu ook India voorzien van betaalbare, schone energie. Van een fabriek in Tanzania tot samenwerkingen met de overheid en lokale partijen, kan mede-oprichter Sanne Castro het allemaal bijhouden.

Dolfinarium
Het Dolfinarium is sinds kort in Spaanse handen en ze zijn op zoek naar een nieuwe directeur. Na 25 jaar verruilt Marten Foppe de dolfijnen voor treinen, hij gaat aan de slag bij het Spoorwegmuseum. Wat is er gelukt van zijn doelstelling voor het zeezoogdierencentrum van Nederland en wat geef je je werknemers in een overname mee?

Robert Bridgeman
Niet één vorm van meditatie, maar allemaal. Overal ter wereld zijn we op zoek naar het bevorderen van onze levenskwaliteit. Maar deze methodes kun je ook heel goed toepassen op de werkvloer. Robert Bridgeman heeft alles onderzoekt en samengevoegd naar zijn eigen methode. Hoe het werkt komt hij uitleggen.


Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen