Zakendoen13 mrt '15 16:41Aangepast op 16 mrt '15 16:22

16 maart | Startup Delta, GoLivePhone en ramen als airco

Auteur: Martje Schoemaker

Rens de Jong doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Rens de Jong
Rens de Jong

Nederland als start-up land, daar moet nog veel voor gebeuren. Niet alleen onze eigen start-ups moeten hier floreren, maar ook buitenlandse start-ups moeten zich hier willen vestigen. Hoe gaat de special envoy van de Startup Delta, Neelie Kroes, dit voor elkaar krijgen? Ook in de studio Sungevity, een Amerikaans bedrijf dat deze stap net heeft genomen en zich hier gevestigd. Hoe is dat voor Frank Goovaerts, chief operational officer gegaan. 

GoLivePhone
Ouderen zorgen steeds langer voor zichzelf, maar missen vaak nog de juiste middelen om dit zo prettig, leuk en vooral handig mogelijk te doen. Gociety heeft software ontwikkeld waarmee een smartphone onmisbaar wordt voor de zelfstandige oudere en ze staan op het punt om onze ouderen aan de smartphone te krijgen. Bedenker Frank Verbeek is te gast.

TU Eindhoven
Een nieuw onderzoekslab van TU Eindhoven gaat prototypes maken van bijvoorbeeld zelfreinigende zonnepanelen en ramen die als airco kunnen dienen. Alleen dit laboratorium staat in China! Dick Broer is wetenschappelijk directeur van deze nieuwe dependance. We vragen hem wat hij er precies gaat doen, en waarom China daar de beste locatie voor is.


Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen