Zakendoen10 mrt '15 17:20Aangepast op 11 mrt '15 15:48

11 maart | NXP, Trotter en studentondernemers

Auteur: BNR Webredactie

Marijke Roskam doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Marijke Roskam
Marijke Roskam

Chipfabrikant NXP maakte onlangs bekend de Amerikaanse branchegenoot Freescale over te nemen voor bijna 12 miljard dollar. En heeft ook het Britse Athena SCS ingelijfd. De ambities van het bedrijf liegen er dan ook niet om. Te gast is Guido Dierick, directeur Nederland en tevens Executive Vice President and General Council van NXP wereldwijd.

Trotter
Weg met de klodders lijm en politieke partijen die hun poster over die van de ander plakken! Je ziet deze dagen overal grote aluminium borden met daarop alle verkiezingsposters geprint. Dat is nog eens iets anders dan die ouderwetse houten plakborden. Bedenker van dit verkiezingsbord nieuwe stijl, de 'Trotter', is Michaël Truijen van Image Building.

Studentondernemers
Alleen maar met je neus in de boeken, daar nemen steeds meer studenten geen genoegen mee. Zij beginnen al tijdens hun studie met een eigen bedrijf. Saxion Hogescholen voerde een enquête uit: tussen 2009 en 2014 nam het aantal studentondernemers toe van 326 naar 814. Hoe maak je een succes van je eigen bedrijf als je daarnaast ook nog in de collegebanken zit? Daarover is te gast: Martin Haring van het Amsterdam Center for Entrepreneurship. Hij is bij de Hogeschool van Amsterdam al jaren betrokken bij de begeleiding van studentondernemers.


Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen