Zakendoen21 nov '14 16:31Aangepast op 24 nov '14 16:41

Uitzending 24 november | Van Delft Biscuits, Tiqets en Kesbeke

Auteur: Martje Schoemaker

Rens de Jong doet zaken vanuit de BNR studio in Amsterdam.

Rens de Jong
Rens de Jong

Ieder jaar liggen de pepernoten weer eerder in de winkels. Als het aan de grootste pepernoten fabrikant van Nederland ligt, wordt dat het hele jaar door. Van Delft Biscuits heeft de eerste stap daartoe dan ook al genomen, door een heuse pepernotenwinkel te openen. Naast veertig soorten pepernoten, produceren ze nog veel meer koekjes producten. Directeur Oscar de Lange is te gast.

Tiqets
Een vliegticket en hotel zijn makkelijk online geboekt. Maar hoe regel je op je reisbestemming kaartjes voor een concert of sportwedstrijd, als je niet de lokale kennis hebt. Met één app een volledig overzicht van beschikbare kaartjes voor je entertainment naar keuzen, dat is Tiqets. De technologie was er, maar de commerciële uitrol nog niet. Tot investeerder Luuc Elzinga instapte en aan het hoofd staat. Hij schuift bij ons aan.

Kesbeke
De participatiewet staat voor de deur. Voor veel bedrijven een drempel die moeilijk over te stappen is. Het Amsterdamse tafelzurenbedrijf Kesbeke is al volop aan de slag met mensen met een arbeidsbeperking. De wereld van de tafelzuren is meer dan een Amsterdams uitje en een augurk. Hoe zet directeur Oos Kesbeke de juiste mensen op de juiste plek aan het werk?

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen