Zakendoen6 okt '14 16:54Aangepast op 8 okt '14 05:53

Uitzending 7 oktober | Nederland ICT, BNA en Popal Fietsen

Auteur: Martje Schoemaker

Ruud Hendriks doet zaken vanuit MKB Nederland in Den Haag.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

We zijn dol op telecom en internet. Vorig jaar hebben we maar liefst €525,- per huishouden geïnvesteerd, goed voor bijna vier miljard! Dit blijkt uit onderzoek van branchevereniging Nederland ICT. Die zien dan ook het liefst dat Nederland de eerste digitale economie van Europa wordt. Wat daarvoor nodig is bespreken we met Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT.

BNA
Voor het eerst sinds het begin van de crisis in 2008 lijkt het beter te gaan met de architectenbranche in ons land. Reorganiseren was niet voldoende, ze hebben een hele cultuuromslag moeten maken. Hoe gaan de architecten nu te werk en hoe toekomstbestendig zijn de bureaus? Te gast is voorzitter van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) Willem Hein Schenk.

Popal Fietsen
Het was even spannend, maar het 'Fietsplan' blijft bestaan, maar wel in een nieuw jasje. Goed nieuws voor de fietsfabrikanten. Nieuwe speler op de markt, Popal Fietsen, maakt betaalbare fietsen en wil daarmee de concurrentie aangaan met grote merken als Batavus. Staat de fiets nog in de kinderschoenen of is goedkoop toch nog altijd duurkoop? We vragen het aan Daniël Popal.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen