Zakendoen9 sep '14 16:09Aangepast op 10 sep '14 15:39

Uitzending 10 september | Webpower, Babybloom en studenten ondernemers

Auteur: Martje Schoemaker

Frits Huffnagel doet zaken vanuit de BNR studio in Amsterdam.

Frits Huffnagel
Frits Huffnagel

Lage prijzen, geen verzendkosten. Twee belangrijke lokkertjes van Chinese winkels die via het web voet aan de grond proberen te krijgen in Nederland. Dat blijkt lastig. Het Nederlandse Webpower weet alles van online Chinese markt en de Nederlandse. Na vier jaar in China te hebben gewoond en gewerkt is CEO van Webpower, Jacco Bouwer terug in Nederland en helpt de Chinezen met de concurrentie aan te gaan met de grote webwinkels in ons land.

Babybloom
Van levensbelang; de couveuse. Toch is het ontwerp van de couveuse in geen veertig jaar gewijzigd. Dat kan beter, voor baby en voor de ouders, zag industrieelontwerpster Heleen Willemsen. Zij maakte een nieuw ontwerp couveuse en krijgt voor haar ontwerp en de productie een kapitaalinjectie van InnovationQuarter. Wanneer is de Babybloom couveuse de standaard in ieder ziekenhuis wereldwijd?

Studenten ondernemers
Het aantal jongeren dat al tijdens hun studie met een eigen onderneming begint is sinds 2012 verdubbeld. Dat blijkt uit het grootschalig internationaal onderzoek gehouden door het Global University Entrepreneurial Spirit Student Survey (GUESS). Nederland doet hieraan mee, onder leiding van het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Te gast in Martin Luxemburg van het ECE.


Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen