Zakendoen8 sep '14 16:35Aangepast op 9 sep '14 19:45

Uitzending 9 september | Schiphol, Hartkliniek, Qwiksense

Auteur: Martje Schoemaker

Marijke Roskam doet zaken vanuit de BNR studio in Amsterdam.

Marijke Roskam
Marijke Roskam

Wat als je grootste klant via de media laat weten wat je fout doet. Dit overkwam de Schiphol Group, de exploitant van onze grootste luchthaven. CEO Jos Nijhuis staat aan het hoofd van de Schiphol Group, maar we zien en horen hem nauwelijks. Vandaag is hij onze hoofdgast en vertelt over de uitbreidingsplannen van de luchthaven en het omgaan met de vele veeleisende klanten, de luchtvaartmaatschappijen.

Hartkliniek Nederland
Van cardioloog naar zakenman. Is dat goed voor de patiënt en goed voor de arts? Een van de oprichters van Hartkliniek Nederland, Menno Baars zegt van wel. Hartkliniek Nederland is de eerste hartkliniek zonder wachtlijsten, artsen de tijd voor je hebben en je binnen een dag de uitslag van je onderzoek krijgt. Maar hoe interessant is dat zakelijk?

Qwiksense
Apparaten die met elkaar communiceren 'the internet of things'. Door middel van speciale sensoren kan de luchtkwaliteit in kantoorgebouwen gemeten en verbeterd worden. De driemansonderneming Qwiksense heeft deze sensoren bedacht en ontwikkeld. Waar gaat het toch telkens mis, als het om de luchtkwaliteit van kantoren gaat. Oprichter Paul Stomph is te gast.


Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen