Zakendoen20 nov '14 16:26Aangepast op 24 nov '14 00:45

Uitzending 21 november | IHC Merwede, kappers en pitches

Auteur: BNR Webredactie

Rens de Jong doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Rens de Jong
Rens de Jong

De Nederlandse export naar Brazilië verdubbelde door één order van IHC Merwede. De scheepsfabrikant is één van de belangrijkste aanjagers van onze export, blijkt uit een recent rapport van analisten van ING. Hoe de marktleider in gereedschap voor de offshore en baggerindustrie dat doet weet de nieuwe CEO Bram Roelse.

Kappers
Kappers uit het hele land komen maandag bijeen voor de Hair Business Experience. Een jaarlijks evenement waarin kappers niet alleen worden bijgepraat over de laatste haartrends, maar ook over het ondernemen. En dat is hard nodig, volgens Jan Franssen, voorzitter van de ANKO, de Nederlandse branchevereniging van kappers.

De Pitches
Een start-up heeft een investeerder nodig. En dat treft, beide partijen staan in de studio. Op vrijdag krijgen startende ondernemers namelijk één minuut om hun business te pitchen. Vandaag zijn dat Vincent Molenaar van TTalents, een platform voor technische bedrijven en Maarten Graven van CityShare, een app om je reiservaringen op te delen met vrienden.

Ook aan tafel investeerder Peter van Meersbergen van Investormatch. Hij zal de pitches beoordelen en deze startende ondernemers voorzien van advies.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen