Zakendoen16 okt '14 17:25Aangepast op 17 okt '14 15:13

Uitzending 17 oktober | De comeback van de pc, bezige bijtjes en de pitch

Auteur: Jesper Bekkers

Marijke Roskam doet zaken vanuit de studio in Amsterdam. Ze praat over de comeback van de pc, bezige bijtjes en we hebben elke vrijdag de pitch.

Marijke Roskam
Marijke Roskam

We zijn massaal onze oude pc's aan het vervangen voor nieuwe. En daar heeft Intel veel profijt van. De chipmaker kon dinsdag vertellen dat het afgelopen kwartaal zowel de omzet als de winst waren toegenomen. Patrick Bliemer is de regionaal directeur voor Intel in Noord Europa en hij is vrijdag te gast.

Bezig bijtje
Een werkdag van 18 uur. Hoe een hommel ook een bezig bijtje blijkt te zijn, hoort u van duurzaam ondernemer Ruud Koornstra. Luizen kun je namelijk bestrijden met een sluipwesp en bestuiven kun je laten doen door speciaal opgeleide hommels.

Pitch
Een beetje start-up heeft ook een investeerder nodig. Op vrijdag krijgen startende ondernemers één minuut om hun business te pitchen. Te gast zijn Jeroen Bom van PrecisieSoftware BV, voor sportverenigingen met vrijwilligers. De ander pitch is van Oscar van den Hooff van Travalli.nl, een vergelijkingssite waar je rechtstreeks een dagje weg of een overnachting  kan boeken.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen