Zakendoen25 mrt '14 10:42Aangepast op 25 mrt '14 16:00

Zakendoen Met 25 maart | Zakendoen Met Moneypenny, United Wardrobe en Supervezels

Auteur: BNR Webredactie

Diana Matroos doet zaken vanuit de BNR studio in Amsterdam.

Image

“Werk thuis” is het advies deze dagen. Toch zoeken mensen weer vaker de kantoortuin op dan dat ze gebruik maken van het mobiele werken. Aan de techniek en de methode ligt het niet, zegt Marianne Sturman, maar aan de conservatieve organisaties. Als directeur en oprichter van uitzendbureau Moneypenny weet zij als geen ander hoe je het beste thuis werkt en hoe bedrijven het Nieuwe Werken kunnen implementeren.

United Wardrobe
 
Drie studenten zag hun vriendinnen, zusjes en nichtjes moeilijk overal op het internet speuren naar de beste tweedehands kleding. Dat kan beter, dachten ze! En begonnen United Wardrobe. Het idee: modieuze kleding, duidelijk geëtaleerd, voor en door iedereen die kleding kwijt wil, of zoekt. Binnen drie maanden zitten ze al over de drieduizend gebruikers. Maar hoe verdienen ze er zelf geld aan? Een van de bedenkers en oprichters van United Wardrobe schuift aan, Thijs Verheul.

Teijin Aramid
Ze produceren een supervezel, Twaron, wat vijf keer zo sterk is als staal. Dit kan je terugvinden in deuren van Boeings, gevechtshelikopters en kogelvrije vesten. Hoe produceer je dit vezel en hoe pas je het toe. CEO van Tejin Aramid komt langs en vertelt over hoe ze van Akzo naar een groot Japans bedrijf zijn gegaan en met welke innovaties ze op het moment bezig zijn.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen