Zakendoen27 jun '14 10:04Aangepast op 27 jun '14 15:17

Zakendoen Met 27 juni | Yuki, Opposuits en de pitches

Auteur: Martje Schoemaker

Ruud Hendriks doet zaken vanuit de BNR studio in Amsterdam.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

In 2007 richtte hij Yuki op met als doel een innovatief nieuw bedrijf neer te zetten wat net zo groot wordt als het eerder door hem opgerichte Excat: Arco van Nieuwland is te gast. Zijn innovatieve boekhoud software was in eerste instantie voor ZZP'ers. Waarom dit een verkeerde strategische keuze bleek en hoe hij Yuki net zo groot gaat maken als Exact, dat gaan we allemaal aan hem vragen.

Opposuits
Een oranje pak, wat je ook aan kan als Nederland niet speelt of als het geen Koningsdag is. Of loop je liever in een pak als testbeeld? Opposuits maakt opvallende pakken, met thematische designs. Na een succesvolle uitrol in Nederland is nu de rest van de wereld aan de beurt, te beginnen in Amerika. Want daar lopen ze graag in een maatpak van hun vlag. Guus Bakker vertelt hoe een goed zittend pak een goedlopende business is geworden.

De Pitches
Twee ambitieuze start-ups en één investeerder. We gaan pitchen. Met vandaag: Mechteld Jansen van Literairwerk.nl. Een nieuw soort publicatie: een digitale special rondom één verhaal of gedicht van een auteur, verrijkt met multimediale content. En Marinus Zoutendijk, van MediaBookers, een platform waarop alle media inzichtelijk zijn gemaakt en advertentieruimte kan worden ingekocht. Investeerder Don Ginsel van Principe Management zal de pitches beoordelen en deze startende ondernemers natuurlijk ook voorzien van advies.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen