Zakendoen27 nov '14 16:38Aangepast op 1 dec '14 17:15

Uitzending 28 november | Contexturearchitects, Ruud Koornstra en Pitches

Auteur: Martje Schoemaker

Ruud Hendriks doet zaken vanuit de BNR studio in Amsterdam.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Het herstel in de architectenbranche zet niet door. Toch heeft Contexturearchitects daar nauwelijks last van, hun omzet komt voor 90% uit China. Aan het begin van de crisis is Wouter Bolsius naar China vertrokken en is zich nu langzaam op de Nederlandse markt aan het richten. Hij is bij ons te gast, en praat over de combinatie van de Chinese en Nederlandse mentaliteit, waardoor ze het beter doen en anders uitpakt.

Ruud Koornstra
Nederland innovatieland zou achterlopen. Duurzaamondernemer Ruud Koornstra is het daar niet mee eens en vertelt waar hij trots op is aan duurzame innovaties in ons land. Zo blijft ASML een stokpaardje en een nieuwe energiecentrale op de Afsluitdijk is ook 's Neerlands trots te noemen.

De Pitches
Een beetje start-up heeft ook een investeerder nodig. Wij brengen beide partijen samen in de studio. Twee startende ondernemers krijgen één minuut om hun business te pitchen. Vandaag zijn dat Erik Tap, van Smooth Glide Shaving, een scheermessenlijn en Niels Greidanus, van Alterdesk, een messenger app voor zakelijke gebruikers. Ook aan tafel investeerder Martijn Hamann van Van den Ende & Deitmers. Hij zal de pitches beoordelen en deze startende ondernemers ook voorzien van advies.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen