Zakendoen15 apr '14 10:28Aangepast op 17 apr '14 07:12

Zakendoen Met 15 april 2014 | Essent, Readmore en SolarSwing

Auteur: BNR Webredactie

Diana Matroos doet vandaag zaken vanuit de studio in Amsterdam.

Essent
Energiebedrijf Essent zorgde vorig jaar bij moederbedrijf RWE in Duitsland voor het eerst in de geschiedenis voor rode cijfers. Er werd een verlies geleden van 5 miljard euro. Dat komt vooral door de gascentrales in Nederland, die zijn eigenlijk niet meer rendabel. Met Essent-CEO Erwin van Laethum bespreken we de toekomst van Essent en de energiesector, de situatie rond de gascentrales en over de innovaties waar Essent mee bezig is.

Readmore
Als je een tijdschrift hebt of je wilt er één maken, dan log je in bij Readmore. Je krijgt de tools om een online tijdschrift te maken. Je kunt er video’s inzetten, advertenties plaatsen, linken met netwerken enz. Als je publiceert is het ook op verschillende plekken en platforms terug te vinden. In Nederland wilde het niet voltten, in het buitenland juist wel. Bedenker Mick Niepoth is vanmiddag te gast en vertelt waarom het in het buitenland juist wel aan slaat.

SolarSwing
Een zonwering moet de zon tegenhouden maar maar wel voldoende licht doorlaten. Maar hoe handig is het als de zonwering ook energie op wekt. De start-up Solar Swing is met dat product de enige Nederladnse start-up die in de halve finale van de internationale start-up wedstrijd Hello Tomorrow staat. Hoe het product werkt en hoe ze tot de finale zijn doorgedrongen, bespreken we vanmiddag met Stan de Ridder.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen