Zakendoen14 mei '14 11:07

Zakendoen Met 14 mei 2014| Bram Ladage, Fastned, TViLight

Auteur: BNR Webredactie

Frits Huffnagel doet vandaag zaken vanuit de BNR-Studio in Amsterdam.

Frits Huffnagel
Frits Huffnagel

Bram Ladage
In Rotterdam en omstreken zijn ze al bekend, in de rest van het land een stuk minder. Dan gaat het over patatbakker Bram Ladage. Ze hebben nu dertig filialen, en verkopen dagelijks 13 duizend zakken friet. Als het aan de familie Ladage ligt, gaan ze in heel Nederland patat verkopen. Vandaag spreken we met mede-oprichter Wesley Ladage over de wereld van de frietbusiness. Hij vertelt waarom er in heel Nederland een markt ligt, en is er nog wel vraag naar patat nu de winkelstraat steeds minder gevuld is?

Fastned
Fastned, de bouwer van laadstations voor elektrische auto's, gaat binnenkort naar de beurs. Het bedrijf is pas drie jaar bezig, maar neemt op korte termijn dus al die stap. Ze hebben ondertussen 200 locaties waar ze laadstations gaan opbouwen. Fastned levert alleen groene stroom van de zon en de wind. Maar is de beursgang voldoende om de 200 laadstations te bouwen? Daarover is vanmiddag oprichter Bart Lubbers te gast.

TViLight
Ook met straatlantaarns valt volop te innoveren, dat bewijst het bedrijfje TViLight uit Groningen. Het bedrijf geeft straatverlichting hersenen en ogen. Ze kunnen onderling communiceren en de omgeving in de gaten houden. Als er niemand op straat loopt, dan wordt het licht gedimd, als er wel iemand passert, gaan de lampen volledig aan. Syamak Nazary, de account-manager van TViLight is vanmiddag te gast.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen