Zakendoen16 apr '14 09:37Aangepast op 17 apr '14 07:14

Zakendoen Met 16 april 2014 | Managementboek, Economen, Top Talent

Auteur: BNR Webredactie

Diana Matroos doet vandaag zaken vanuit de BNR-Studio in Amsterdam.

Managementboek
Elk jaar komen er honderden boeken uit over leidinggeven en zaken doen. Managementboek.nl verkoopt ze en het verdient ook goed. Morgen wordt het managementboek van het jaar bekend gemaakt. Waar voldoet een goed boek over leidserschap aan, en wat zijn de grootste concurrenten voor managementboek. Mede-oprichter Kees Visser komt daarover vertellen.

Economen
Economen moeten op een andere manier gaan werken. Dat vindt Frank Jan de Graaf, lector aan de Hogeschool van Amsterdam. Alles is nu te veel gericht op winst maken en geld binnen krijgen. Economen moeten meer oog hebben voor de menselijke en de maatschappelijke kant. De Graaf gaat economen anders opleiden. Hoe hij dat gaat doen en waar economen in de 'nieuwe generatie' aan moeten voldoen, vertelt hij straks.

Top Talent
Nederlandse bedrijven in China lopen talent mis. Het aantal sollicitaties op vacatures is overweldigend. Maar hoe haal je het talent daar uit? Maar 10 procent van de sollicitanten is geschikt voor functies bij internationale bedrijven. Bekende technieken om het talent er uit te vissen, zijn niet meer voldoende. Het Nederlandse HR adviesbureau International Top Talent en het Chinese technologiebedrijf Seedlink Tech ontwikkelen een nieuwe technologie die kandidaten op een bijzondere manier selecteert. Rina Joosten, één van de oprichters van International Top Talent, legt uit wat die techniek precies is.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen