Zakendoen17 apr '14 09:25Aangepast op 17 apr '14 18:35

Zakendoen Met 17 april 2014 | Brabantia, Merkwaardig en Secretaresse

Auteur: BNR Webredactie

Diana Matroos doet vandaag zaken vanuit de BNR-Studio in Amsterdam.

Brabantia
Een oer-Hollands merk en bekend van de prullenbakken, kurkentrekkers en wanddrogers. Het bedrijf Brabantia kiest voor een nieuwe uitstraling. Brabantie heeft in Nederland een wat suf imago, en daar willen ze vanaf. Ze gaan innoveren en een nieuwe design kan ook niet achter blijven. Maar betekent dat: lekker geurende prullenbakken en hippe strijkplanken? Daarover komt CEO Tijn van Elderen vanmiddag praten.

Merkwaardig
Als manager of ondernemer zijn je dagen snel gevuld met de dagelijkse gang van zaken. Er is vaak weinig ruimte om nieuwe dingen te proberen. Dat zorgt er voor dat je vaak jaren achter elkaar het zelfde doet. Niet handig, want nieuwe ondernemingen streven je dan zo voorbij. Hoe doorbreek je de sleur en hoe voeg je ook nog waarde toe? Daarover is Kasper Klaarenbeek te gast. Hij is businesscoach en auteur van het boek 'Ben jij wel merkwaardig genoeg?'

Secretaresse
We kennen de secretaresse als de vrouw die met een typmachine voor de neus alle telefoontjes op neemt en notuleert. Maar dat beeld klopt al lang niet meer. Tegenwoordig doet de baas ook een beroep op haar talenten en ambities. Managers willen tegenwoordig een sparring partner. Ze moet niet alleen het jaarverslag uitwerken, maar ook snappen wat er staat. Ze moet weten wat goed governance is. Ze moet pro-actief zijn. Vakliteratuur lezen. Weten wat in bedrijf en politiek speelt, en wat er speelt qua cultuur in organisatie. Eigenlijk is ze de Co-manager en rechterhand van een directeur. Daarover te gast Joyce Steenveld, van de Schoevers.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen