Zakendoen9 dec '14 16:59

Uitzending 10 december | Dutch Polish Business Award, Goossens Flevoplant, en YoungCapital

Auteur: Martje Schoemaker

Rens de Jong doet zaken vanaf de uitreiking van de Dutch Polish Business Award in Amstelveen

Rens de Jong
Rens de Jong

Dutch Polish Business Award
Polen is aantrekkelijk om zaken te gaan doen. Lage lonen, goed opgeleid personeel en een groeiende economie. ING en het Nederlands Pools Centrum voor Handelsbevordering hebben een survey gedaan onder Nederlandse bedrijven die actief zijn in Polen. Hoe staan wij ervoor en hoelang blijft Polen nog zo aantrekkelijk, nu de lonen stijgen?

Goossens Flevoplant
In 2006 won Goossens Flevoplant de Dutch Polish Business Award. Ze hebben daar een vestiging, maar ook in Oekraïne en hier in Nederland. Goossens is gespecialiceerd in het veredelen van aardbeien - een betere aardbei 'fokken' - en één van de grootste in Europa. Directeur Peter Bontekoning is te gast.

YoungCapital
Ze hebben aardig wat prijzen binnen gesleept dit jaar; YoungCapital. Zo zijn ze het Best Managed bedrijf van het jaar en de flexspecialist. Toch is de nominatie voor het meest innovatieve bedrijf de gene waar CEO Ineke Kooistra het meest trots op is. Waar zet ze haar zinnen het aankomende jaar op en welke veranderingen kunnen we nog meer verwachten op de arbeidsmarkt het aankomend jaar.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen