Zakendoen20 aug '14 16:17Aangepast op 21 aug '14 15:36

Uitzending 21 augustus | Fuji, supermarktoorlog en CLM

Auteur: Martje Schoemaker

Marijke Roskam doet zaken vanuit de BNR studio in Amsterdam.

Marijke Roskam
Marijke Roskam

U kent ze van de fotofilmrolletjes, maar Fuji(film) is veel meer. Ze vieren hun 80-jarig bestaan en de fabriek waar ze tot 2006 2,5 miljard fotorolletjes maakten, opent volgende maand de deuren voor de productie van hightech producten. Filters die groene stroom opbrengen, maar wat doen en kunnen ze nog meer in de fabriek in Tilburg? Directeur Peter Struik is te gast.

Supermarktoorlog
Niet door een prijzenslag, maar door verbouwen en het assortiment verbreden en verbeteren, lijkt er een omslagpunt te zijn gekomen in de supermarktoorlog. Jumbo maakt een grote slag op Ahold met een omzetstijging van 3,4%. Waar zit de kracht van Jumbo en Lidl ten opzichte van Ahold? We vragen het aan retail- en merkendeskundige Paul Moers.

CLM
 De Russen willen onze groente en fruit niet, maar wel onze agrarische kennis. Dit biedt kansen voor de kennis-export! Wat kunnen wij ze precies bieden aan kennis en technologie? Te gast is Frits van der Schans, senior adviseur bij CLM. Een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van landbouw, voedsel, natuur en milieu, die deze kennis al delen.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen