Zakendoen2 aug '13 12:41Aangepast op 8 aug '13 13:25

Zakendoen Met | Mirabeau, Ruud Koornstra en Bernd Mintjes

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag doet Ruud Hendriks zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Web is dead
Als ondernemer in de internetwereld moet je altijd waakzaam zijn. Op elk moment kunnen innovaties hun intreden doen en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Eén van de grootste internetbureaus, Mirabeau, helpt bedrijven om online succesvol te zijn. Ze leveren diensten op gebied van marketing, design en technologie. Mirabeau werkt voor grote klanten als Funda, ABN Amro en KLM. Internetbureaus groeien nog steeds, ondanks de crisis. Uit onderzoek van Platform Internet Bureaus Nederland blijkt dat de omzet gemiddeld met 9% groeit. Te gast Adjan Kodde. Hij is oprichter en directeur van Mirabeau en bestuurslid van Platform Internet Bureaus Nederland.

Importheffing
De importheffing op Chinese zonnepanelen, gaat niet door. China en de Europese Unie hebben een akkoord bereikt. Er komt een minimumprijs voor de panelen die Europa in komen. Daarover praat Ruud Hendriks met Duurzaam-ondernemer Ruud Koornstra.

Sieraden
Wie wil dat nou niet, eigen sieraden ontwikkelen en maken. Met de komst van de 3D-printer is dat een stuk goedkoper. Het is alleen nog wel complex om dat zelf te doen. De start-up Zazzy helpt je daar bij. Je kunt zelf ontwerpen maken en kiezen uit materialen zoals zilver, goud, roestvrij-staal en natuurlijk alle kleuren plastic. Zazzy zorgt voor de productie en dat de sieraden binnen een paar weken thuis worden afgeleverd.

Streekproducten
We willen steeds meer gezond en verantwoord eten. Ook is het belangrijk dat consumenten weten waar producten vandaan komen. Streekmolen levert om de week kratten met biologische streekproducten aan de deur, gevuld met vers fruit, verse groenten, vlees, vis, brood en zelfs extra producten als sap of jam. Maar heeft dit een toekomst, of is het een hype?

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen