Zakendoen6 mrt '13 12:06

Zakendoen Met | Luxe sloepen, Dion Bartels en ict-schaarste

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag doet Diana Matroos zaken tussen de luxe boten en sloepen, vanaf de HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI in Amsterdam.

Aquatec Industries
Hoe verkoop je in crisistijd een luxe product als een boot? Klaas Schiphof van Aquatec Industries doet als grootste sloepenbouwer nog steeds goede zaken. Hij schuurde eens flink, gooide het roer om qua klantbenadering en besloot koers te zetten naar het buitenland. Over de grenzen raken de Hollandse sloepen namelijk steeds meer in trek.

HISWA
Zonder botenverkoop geen beurs. Maar ook de beursvloer wordt niet meer vanzelf gevuld. De organisator van de HISWA gooit het tegenwoordig over een andere boeg. Beursmanager Joost Ringeling komt langs en vertelt wat er veranderd is.

Dion Bartels
Hij werd in 2009 geschrapt van het tableau, vanwege 'onbehoorlijke bedrijfsvoering'. Maar 2013 moet zijn jaar worden. Oud-advocaat Dion Bartels gaat verder als juridisch adviseur en wij vragen ons natuurlijk af of hij weer goede zaken kan doen?

Te weinig ict’ers
Hij is vers terug van een meeting in Brussel waar tal van ict-kopstukken uit Europa mochten aanschuiven bij eurocommissaris Neelie Kroes. Haar vraag: hoe lossen we het tekort aan ict-ers op? Sydney Hiele is Global Recruiter bij Quality Solutions en scout wereldwijd talent. Hij ziet wel een oplossing voor het pobleem

Noordpool en beurs
En verder hebben we de dagelijkse update vanaf de Noordpool van Lars Sorensen en kijken we met Martine Hafkamp naar de laatste ontwikkelingen op de beurs.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 12:30 uur tot 14:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen