Zakendoen18 nov '11 12:08Aangepast op 18 nov '11 14:02

Zakendoen Met | FloraHolland, jonge managers en Brynhildr

Auteur: Maurice Driessens

Het is de grootste bloemenveiling op aarde, en deze week vier FloraHolland zijn 100-jarige bestaan.

Een eeuw succesvol, maar zeker niet onaantastbaar. FloraHolland moet nieuw takken van sport gaan bedrijven om zijn positie te handhaven. Maar welke? In Zakendoen met Frits Huffnagel een gesprek met Timon Huges, algemeen directeur van FloraHolland.

"Ze vragen je nooit wat. En als ze het doen, luisteren ze niet naar je antwoord", of "Ze zitten vooral achter de computer. Geen idee wat ze daar doen."

Managers – vooral jonge managers – worden vanaf de werkvloer nogal eens met scheven ogen aangekeken. Bert Overbeek schreef een ‘handboek’ voor jonge managers: Voer voor jonge bazen.

IJsland roept – na het Icesave-debacle – bij velen wellicht nog nare herinneringen op. Toch heeft IJsland ook mooie dingen te bieden, zoals beautyproducten. Dat ontdekte Eibert Engelsman. Hij bracht de schoonheidsproducten naar Nederland en opende vorige maand hier in Rotterdam zijn winkel: Brynhildr.

Hoe help je de bruine kroeg de crisis door? Precies, blijven bestellen aan de bar. En dan met zijn vijftigen tegelijk. Dat is wat Martijn Blokhuis en Krijn Degenkamp en tientallen andere Vrienden van de bruine kroeg al een tijdje in Rotterdam doen. Slaat deze ‘flashmobactie’ ook over naar andere steden?

Zakendoen met Frits Huffnagel komt vrijdag vanuit The Manhattan Hotel in Rotterdam, van 12.30 tot 14.00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen